MOMCI, STIŠAJTE STRASTI Šprajc i Hadžifejzović: "Obračun" voditelja oko Kolinde (VIDEO)



Nakon što je vlasnik bosansko-hercegovačke Face TV, Senad Hadžifejzović, iznio na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović niz komentara zbog njezinih izjava o islamu i Bosni i Hercegovini, voditelj RTL Direkta Zoran Šprajc je u jednoj emisiji stao u njenu obranu.

Najprije je komentirao da se na na hrvatsku predsjednicu zbog izjava 'u kojima doista samo govori ono što svi vide i Bosni želi isto ono što si i Bosna sama želi', okomio jedan od popularnijih BiH voditelja i urednika, kolega 'Senad The Face'.

Potom je pustio Hadžifejzovićevu 'pravovjernu političku kritiku uobličenu u stihove', u kojoj se hrvatsku predsjednicu naziva fatalnom i senzualnom, što Šprajc nije propustio ironično komentirati na kraju priloga.

- Dakle, nema što, voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump. Pa kad se drugi put požalite na loš humor u ovoj emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun. Ali kako ni Bosna nije što je bila nekad, što bi humor bio - rekao je Šprajc.

- Željno sada iščekujemo kakvim će seksizmom ovaj vrckavi vjeroučitelj počastiti Angelu Merkel koja se na stranačkom kongresu u Essenu otvoreno založila za zabranu nošenja burki i prekrivanja lica u Njemačkoj - zaključio je.

Snimku iz emisije RTL Direkt možete pogledati na ovom link

(slobodnadalmacija.hr)

Komentar normalnog naroda:

Poštovana gđo. Kolinda, potom poštovani gdine. Šprajc i gdine. Hadžifejzoviću.
Kakav to cirkus sprovodite pred očima i ušima javnosti?
Prvo. Gospođo Kolinda, nemate pravo da generalizujete islam nit bilo koju religiju. Sve i da niste mislili generalno, trebalo je to na blaži način izjaviti.
Drugo. Gospodine Hadžifejzoviću, razumijemo donekle Vaš bijes ali jednako tako ste morali znati da je politika prljava rabota, stoga ko još vjeruje političarima i kako od političara možete uzeti nešto zdravo za gotovo? Na političke provokacije bi trebali prije političari da odgovaraju a ne voditelji. Kad ste već i odgovorili, ipak je to trebalo biti i od Vas blaže.
Treće. Gospodine Šprajc, to ironično podbadanje Vam ne ide na ruku, nije lijepo i nije ukusno da se trpate tamo gdje Vam nije mjesto, bezveze se "kaljate." Ne mislite da ste pametniji od drugih voditelja u regionu.

MOMCI, STIŠAJTE STRASTI Šprajc i Hadžifejzović: "Obračun" voditelja oko Kolinde (VIDEO) MOMCI, STIŠAJTE STRASTI Šprajc i Hadžifejzović: "Obračun" voditelja oko Kolinde (VIDEO) Reviewed by Jovo on 01:04 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.