DO SAD objavljena imena pobjednika izbora u BiH



Pristiže sve više rezultata sa današnjih lokalnih izbora koji su održani u BiH.

Prema dosadašnjim nezvaničnim i preliminarnim informacijama, ukupno je glasalo 53,88% birača, a mnoge opštine i gradovi su dobile nove načelnike/gradonačelnike.

Tako je, prema svemu sudeći, Mladen Grujičić novi načelnik opštine Srebrenica koji je na izborima pobijedio dosadašnjeg načelnika Ćamila Durakovića.

Načelnica Visokog ostaje Amra Babić, nezavisna kandidatkinja koja je pobijedila konkurente Zukića, Dlakića i Kurgaša.

Kandidat Laburističke stranke u Velikoj Kladuši, Fikret Abdić je novi načelnik.

Jasmin Imamović, kandidat SDP-a za mjesto gradonačelnika Tuzle ostaje na ovoj poziciji i nakon današnjih lokalnih izbora.

Zenica ima novog gradonačelnika. Fuad Kasumović je pobjednik na današnjim izborima.

Aktuelni načelnik Gornjeg Vakufa/Uskoplja i kandidat SDA/SBB za ovu poziciju na općinskim izborima Sead Čaušević ostaje na ovoj poziciji i nakon današnjih izbora.

SDP ima nove načelnike u Gradačcu, Gračanici, Ključu i Krupi. Od večeras su "crveni" Maglaj, Živnice i Lukavac.

Novi/stari načelnik Bugojna je nezavisni kandidat, Hasan Ajkunić.

Halid Genjac iz SDA je kazao da ova stranka ima nove načelnike u Sanskom Mostu, Tešnju i Banovićima. Što se tiče sarajevskih općina, Genjac je kazao da je SDA pobijedila u osam od devet sarajevskih općina.

Šuhret Fazlić je novi gradonačelnik Bihaća kao predstavnik Građanskog saveza.

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Mićo Mićić proglasio je izbornu pobjedu.

Kandidat SNSD-a Luka Petrović je pobijedio konkurenciju u Trebinju, a glavni protukandidat bio mu je kandidat Saveza za promjene Slavko Vučurević.

Općina Breza također ima novog načelnika, Muniba Zaimovića koji je kao kandidat SDA-SBB pobijedio konkurenciju Halila Tuzlića i Midhata Aldžića.

Na poziciji načelnika Ilijaša ostaje Akif Fazlić iz SDA.

Kada je riječ o Tešnju, kandidat SDA Suad Huskić je pobijedio protukandidate sa procentom od 66,3 posto.

Načelnik Banovića ostaje Midhat Husić, kandidat koalicije SDA-SBB.

Gradonačelnik Banjaluke prema dosadašnjim rezultatima će biti Igor Radojičić.

Novi načelnik Prnjavora bit će Darko Tomaš iz SNSD-a.

Obren Petrović ostaje gradonačelnik Doboja.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izjavio je večeras da je njegova stranka odnijela pobjedu u općinama Prozor-Rama, Kupres i Domaljevac.

Zoran Stevanović ostaje gradonačelnik Zvornika i to će mu biti četvrti mandat. U Foči je novi mandat osvojio kandidat SNSD-a Radisav Mašić.

Prema informacijama iz HDZ-a BiH ta je stranka je na današnjim općinskim izborima odnijela pobjedu u 18 općina: Čapljina, Čitluk, Grude, Kiseljak, Kreševo, Livno, Ljubuški, Neum, Orašje, Odžak, Posušje, Ravno, Široki Brijeg, Tomislavgrad, Usora, Vareš, Vitez, Žepče.


Napominjemo, svi rezultati uglavnom su pristizali iz stranačkih centrala, a zvanične i potvrđene rezultate objavit će Centralna izborna komisija.

Izvor: ba.n1info
DO SAD objavljena imena pobjednika izbora u BiH DO SAD objavljena imena pobjednika izbora u BiH Reviewed by Jovo on 15:14 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.