14 očigednih nelogičnosti na kojima se temelji savremena Bosna i Hercegovina



1) Bosna i Hercegovina nema svoju zvaničnu himnu.

2) Nigdje u svijetu ne postoje konstitutivni narodi kao u BiH.

3) Nigdje u svijetu nije vjera i nacija isto kao u BiH.

4) Bosna i Hercegovina je smišljeno podijeljena na Bosnu i Hercegovinu. Odnosno, Bosna je bila i kraljevina i banovina ali Hercegovina nijedno od toga. Hercegovina je samo geografski dio Bosne.

5) U BiH se najviše vjeruje političarima (koje lafo mrze) i popovima/hodžama koji imaju ogroman autoritet nad narodom na osnovu kojeg većina njih ispiraju mozgove narodu.

6) U BiH su partije religijsko/vjerske a u stvari nisu ni jedno i ni drugo.

7) Bez partije i strogog angažmana nema posla.

8) Inat krstovi, inat križovi i inat polumjeseci su odličan temelj za novi sukob.

9) Narodi u BiH nemaju usaglašenu istoriju.

10) Ekstremnim nacionalizmom se hrane i što je najgore time se brane.

11) U BiH govore navodno tri različita jezika - hrvatski, bosanski i srpski a da apsurd bude veći  to su zapravo tri potpuno ista jezika.

12) Bosna i Hercegovina se temelji na očiglednom fašizmu. Primjer za to su Sejdić i Finci (Rom i Jevrej) koji nemaju pravo u državnim institucijama iako su građani BiH. Pripadnici su nacionalnih manjina, odnosno nisu Hrvati, Srbi ili Bošnjaci.

13) "Bosanac" je u Bosni i Hercegovini u kategoriji OSTALI.

14) Pojam "konstitutivan" zapravo znači ustavan. U Bosni i Hercegovini su tri USTAVNA naroda - Srbi, Bošnjaci i Hrvati. Ostali su neustavni?

Inspiracija za ovaj tekst je bio gospodin prof. dr. Besim Spahić, kome se ujedno zahvaljujemo na njegovim govorima razuma.

(www.facebook.com/stranicaljubavi)




14 očigednih nelogičnosti na kojima se temelji savremena Bosna i Hercegovina 14 očigednih nelogičnosti na kojima se temelji savremena Bosna i Hercegovina Reviewed by Jovo on 05:43 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.