Ovako su srpski političari islamskim vernicima čestitali BAJRAM!



Građanima Srbije islamske veroispovesti čestitam praznik Kurban-bajram, uz želju da u vaše domove unese mir i blagostanje, a među susedima, ma koje veroispovesti bili, osnaži toleranciju i solidarnost – rekla je Mihajlović u čestitki.

Ona je navela da je različitost bogatstvo koje treba čuvati i negovati.

Različitost je bogatstvo koje kao društvo treba da čuvamo i negujemo jer samo kroz saradnju i zajedništvo Srbiju možemo učiniti dobrim mestom za život, po meri svih njenih građana. Želim vam dobro zdravlje, napredak i sreću u porodici, a sa susedima dobru volju, mir i razumevanje – napisala je Mihajlovićeva.

Takođe, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Kurban bajram reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i građanima koji slave ovaj verski praznik, saopštilo je Ministarsvo spoljnih poslova.

U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban bajrama – rekao je Dačić.



Šef srpske diplomatije je kazao da nas Bajram iznova podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života.

"Neka nam ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na putu pobede ljubavi nad mržnjom, dobra nad zlom i istine nad laži, jer mi znamo da je sadašnjost onakva kavom je mi stvaramo i zato je moramo stvarati za sve nas”, naveo je on. Dačić je izrazio nadu da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu i brinuti jedni o drugima – navodi se u saopštenju.

Čestitku vernicima uputio je i lider LDP Čedomir Jovanović.

Svim vernicima islamske veroispovesti i dragim prijateljima koji proslavljaju Kurban-bajram upućujem najsrdačnije čestitke.

Praznici ne smeju da budu sami sebi svrha, već prilika da u sebi potražimo razumevanje za one koji se razlikuju od nas i pokažemo solidarnost prema ljudima u nevolji. Oprost za tuđe grehe i kajanje zbog sopstvenih daće ovom velikom prazniku značenje koje treba da ima, a od nas će napraviti ljude kakvi pokušavamo da budemo.

Želim vam dobro zdravlje i da radost Kurban-bajrama i vrednosti koje nosi podelite sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!


(telegraf.rs)
Ovako su srpski političari islamskim vernicima čestitali BAJRAM! Ovako su srpski političari islamskim vernicima čestitali BAJRAM! Reviewed by Jovo on 01:52 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.