BALKAN Zašto smo licemjeri, tj. zašto su "tuđe" žrtve manje važnije od "naših"?

Više od 20 godina je prošlo od rata, a mi često stičemo dojam kao da još traje rat i kao da se rat vodi samo bez oružja. Mediji i političari su danas glavni uzroci svih naših nevolja i nestabilnosti, zato što južnoslovenski narodi koliko god govorili da ne vjeruju političarima, ipak na kraju iz nekih nevjerovatnih razloga posustanu i povjeruju.




Evo više od 20 godina pokazujemo svoje licemjerstvo na sve moguće načine. Žalimo isključivo "naše" žrtve i optužujemo samo one "druge", a to što smo "mi" činili zlodjela i što smo "drugima" stvorili žrtve, to niko od naroda koji su ratovali devedesetih neće da prizna. Dakle živimo u laži i iluziji beznadežno, bez boljitka, bez pomirenja i nerijetko raspirivanjem mržnje.
Šta mislite čemu to vodi?

Političari imaju tu "moć" da vode narod ili u bolje ili u gore. Narod ih nekako utrenirano sluša i slijedi njihove instrukcije da li svjesno ili nesvjesno.

Mediji su zaduženi za laži, to jest propagandu. Propaganda očigledno uvijek pali kod naroda, iako narod dosta čita o istoj i informiše se od njenom djejstvu, opet na kraju povjeruje i propagandi.

Dakle, vjerujete političarima, vjerujete medijskoj propagandi, da li stvarno mislite da zasužujete bolje od ovoga što imate?


Napomena: Pod navodnike su stavljene riječi "mi", "drugima", "naše" iz razloga što Bošnjake, Srbe i Hrvate ne želimo dijeliti kao neke skroz zasebne narode zbog identične genetike koju imamo.

(Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka)
BALKAN Zašto smo licemjeri, tj. zašto su "tuđe" žrtve manje važnije od "naših"? BALKAN Zašto smo licemjeri, tj. zašto su "tuđe" žrtve manje važnije od "naših"? Reviewed by Jovo on 01:08 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.