Bračni par čuvao milion jugoslovenskih dinara za crne dane








Bračni par Stjepan i Kata Ivinčec iz Turopolja u Hrvatskoj nije šokirao samo svoju porodicu nego i cijeli kraj dajući svojoj djeci 1,2 miliona starih jugoslovenskih dinara koje su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da taj novac danas više ne vrijedi, prenosi zagrebački Večernji list. 

Slušajući svoju snahu i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko mjeseci, a sjetvu bi trebalo obaviti na vrijeme, 90-godišnji Stjepan pozvao je svoju 85-godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nijesu godinama odvajali.

Zaprepašćeni i u nevjerici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako djeda i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslovenskih dinara.

"Nekad se imalo i moglo štedjeti. Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za sjetvu i za život", uporan je bio bračni par ne shvatajući čemu se čude njihovi ukućani.  

(mojportal.ba)

Bračni par čuvao milion jugoslovenskih dinara za crne dane Bračni par čuvao milion jugoslovenskih dinara za crne dane Reviewed by Jovo on 13:22 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.