PREDSJEDNIK "PNF" DUŠAN MILENKOVIĆ: Iza nereda stoje NATO i EU uz pomoć domaćih naciošovinista. Moramo podržati Makedonce u nedjeljivosti!


Povodom novonastalih sukoba u Makedoniji, porazgovarali smo sa predsjednikom "Pokreta Narodni Front", Dušanom Milenkovićem. Da li imamo razloga za brigu, ko se krije iza svega ovoga, zašto, i neka druga pitanja možete pročitati u ovom prilogu.


Stavovi izneseni u intervjuu su stavovi i mišljenje druga Dušana Milenkovića.




1) Ko stoji iza nereda u Makedoniji?

Određena grupa albanskih i makedonskih nacionalista pod patronatom Evropske unije i Nato pakta su odgovorni za stanje u Makedoniji.

- Dakle pozadina je EU i NATO PAKT?

Tako je.

2) Zasto baš ti koje ste naveli?

Neko moje mišljenje je da je mnogo lakše svađati narode ne bi li mislili o mržnji prema drugima, dok iz zapad i domaći nacional političari na miru pljačkaju.  To je jedna stvar.
Ali težnje u Albaniji ne miruju još od 1941 godine. Zvanična Tirana uvek je želela da obnovi Veliku Albaniju. Taj cilj je imala i za vreme Envera Hodže. Mi smo uvek najveće pretnje očekivali iz tog pravca. Balističku ideologiju je posle naše pobede zamenila staljinistička ideologija i ideologija Albanskog nacionalizma koju je Enver Hodža prihvatio. To zlo želi da po svaku cenu na štetu Jugoslovenskih naroda stvori Veliku Albaniju. I mi mu se moramo po svaku cenu odupreti. Ali ne odupreti se našim susedima i komšijama Albancima sa kojima živimo, već balističkim bandama koji žele da obmanama i lažima pridobiju što više svojih sunarodnika Albanaca, a koje podpomaže režim u Tirani i zapadne sile. Jedan deo Jugoslavije, AP Kosovo u Metohiju već su okupirali balisti sa svojim mentorima iz inostranstva. Varaju se oni koji misle da Albanski narod tamo lepo živi i da su zadovoljni! Svim Albancima je jasno da su tamo na vlasti najveći banditi i izdajnici. Da je Kosovo doživelo svoj vrhunac u vreme socijalističke Jugoslavije, a da je danas jedno ogromno skladište droge, opasano bodljikavom žicom i podzemnim odajama Nato pakta.

3) Da li je moguće da se proširi na region?

Naravno da je moguće. Balisti taj cilj imaju još od 1945 godine. Staljin je tražio da Tito preda Kosovo, kao i deo Makedonije Albaniji. Tito je to odbio. Tu je početak sukoba. Sukob je kulminirao onog trenutka kada je na čelu Srbije došao čovek koji je doveo četništvo I srpski nacionalizam, Slobodan Milošević. Oni su iskoristili četništvo, nebi li lakše širili balističku ideologiju. Posle Srbije 1999 godine, sukobi su se 2002 preneli na Makedoniju. Bilo je čarki I u Crnoj Gori na Plavu ako se ne varam, zatim u Preševu I Bujanovcu…Smatram da će se ovo proširiti. Ako ne ovih dana, onda u narednom periodu. Ali balisti neće mirovati. Dovoljno će biti da neko od Srpskih nacionalista isprovocira pa da krenu. Oni imaju podršku zapadnih sila za projekat Velike Albanije. Ali treba napomenuti I težnje Turske da vrati uticaj na Balkan. More njihovih špijuna su sada tamo I pripomažu. Eto I izjava Rame, Tačija, Mustafe I drugih o Velikoj Albaniji. Tako mlake osude iz EU, NATO, SAD. Za mene je ovo skandalozno. Sa druge strane otvorene pretnje svakodnevno, provokacije… Rama I Tači kao da su braća blizanci. Svaki potez im je maksimalno sinhronizovan. A zapad tobože to osuđuje, a ispod žita podržava sve to.


4) Do kad bi nemiri mogli trajati i da li će se ponavljati periodično?

Trajaće do onog trenutka kada Djordje Ivanov popusti pred pritiscima zapada. Kada dozvoli formiranja vlade. Ali nije njegova najveća briga za celovitu Makedoniju, već za svoju fotelju.

5) Ima li Makedonija snage da se izbori s problemima?

Ovakva Makedonija je osuđena na propast. Svojataju je i Albanski nacionalisti, i Bugarski, a ona nema ljude koji će delovati u interesu svih naroda Makedonije, već ima poltrone zapada I ljude željne vlasti.


6) Kakav bi stav po tom pitanju trebale da imaju ostale exYu države?

Stav da priznaju celovitu I nedeljivu Makedoniju. Da se svim njenim građanima moraju zagarantovati ista prava, ali I obaveze ber obzira na naciju I veru. Isto tako da sve republike ustanu u odlučnu borbu I osudu Balista. Ali nikako izjednačavati baliste I Albanski narod.

7) Koja etnička grupa je najugroženija u Makedoniji?

Jugosloveni. Oni su svuda ugroženi. Ne samo u Makedoniji. U Srbiji jedino nemaju nacionalni savet. U Hrvatskoj su sve radili nebi li ih skroz potisnuli. Svi ih smatraju veštačkom nacijom. A svi mi ustvari I pripadamo Jugoslovenima. Nažalost mnogi toga nisu svesni. Pre bi da budu veliki Srbin ili Hrvat, nego Jugosloven. Neki I poriču da pripadaju Južnim slovenima. Mnogo je takozvanih pametnih I uglednih profesora što pričaju po televizijama I internetu razne teorije. Neki idu toliko daleko da su čak nastali iz ruševina Troje. Ludost u današnjem vremenu kao I sila nikako da se povuku pred zdravim razumom. Pleme im je bitnije od nacije. Neosvešćenost je velika.

8) Da li je moguća podjela Makedonije što pojedini najavljuju?

Nije moguća bez oružanog sukoba. Ali isceniraće oni nešto. Primer Kosova nam može odlično poslužiti. A u Makedoniji se situacija baš zagrejala. Kako je krenulo I Nato će tamo ubrzo da deluje nebi li zaštitio balističke interese.

9) Imaju li narodi Makedonije i regiona razloga za ozbiljan strah?

Imamo razloga za strepnju da će mir biti ugrožen. Da će ponovo pasti nevine žrtve na sve strane I da će opet uspeti da izmanipulišu našim narodima.  Nemamo vremena da mislimo na strah. Onaj ko brani svoju zemlju nema razloga da se ičega plaši. Lično mislim da mi našu zemlju moramo braniti. One ideje da Istra I Dalmacija bude Italija, da istočna Srbija I istočna Makedonija budu Bugarska, a da Kosovo, zapadna Makedonija I južna Crna Gora budu Velika Albanija, te ideje su još uvek budne. Kao I ideje o Turkoj I Nemačkoj imperiji. Hitlerova mapa Evrope se ponovo iscrtava. Za sada ekonomskim merama, ali ako treba repriziraće oni sve to. Ali da bi se obračunali sa tim idejama, moramo se prvo obračunati sa nacionalistima iz sopstvenih redoba. Nikako nemožemo krenuti u obračun sa balistima zajedno sa nacionalistima. Jer nama neprijatelji nisu Albanci sa kojima smo u socijalističkoj Jugoslaviji delili svaku kap znoja I komad hleba. Nama su neprijatelji oni koji žele da seju mržnju I rat, kao I oni koji bi da se šire na štetu Jugoslavije.

(Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bosnjaka. Sirimo ljubav a ne mrznju)



 BONUS PRILOG


IMA NADE ZA SVE NAS Ko je mladić koji iz ruševina bratstva i jedinstva pruža SVIMA svoje ruke prijateljstva?


Dušan Milenković. Kratko i jasno. Dušan Milenković je mladić koji se bori za dobrobit svih nas. Dečko koji je rođen 1989. godine nije faktički ni zapamtio SFRJ, ali je postavio domaću zadaću starijim generacijama da se zapitaju kako su dozvolili da bratstvo i jedinstvo prodaju za šaku srebrnjaka i svojih ličnih interesa.


Postaje polako aktuelan jer se bori za nešto što nije baš popularno u društvu. Medijske pažnje nažalost nema dovoljno ali polako počinje da se piše o njemu i njegovom radu jer ipak koliko god se mnogima činilo nevjerovatnim takve priče i ideje ipak isplivaju u širu javnost.

Mnogi omladinci danas koji su nezaposleni i neoženjeni/neudate su nervozni, beznadežni i nije im ni do prečih stvari a kamoli nekog bratstva i jedinstva i sličnih stvari.
Međutim, to nije slučaj i sa Dušanom, koji je takođe nezaposlen i neoženjen ali nipošto negativan i nervozan i koji pored svega se bori za nešto što je danas nažalost teško postići jer nema dovoljno pažnje a svi jači mediji su pod kontrolom politike koja opstruira poboljšanje odnosa u regionu iz njima znanih razloga.

Jedna od Dušanovih glavnih poruka je da se u životu mora boriti za neke ideale, za mir i stabilnost, za napredak u društvu. To ako nema posla ne znači da se mora pasti u depresiju, nego se mora djejstvovati, kako individualno tako i zajednički.



"Uzalud nam je živjeti ako nemamo borbu u životu za neke prave vrijednosti. A da li je naciošovinizam prava vrijednost?", govorio je često o tome i govoriće i dalje.

Ovo je poruka ne samo za omladince, nego i za starije generacije, potrebno je da zajednički djelujemo ako želimo postići cilj a ako nam je život bez cilja onda džaba takav život.

Dušan Milenković je predsjednik pokreta NARODNI FRONT. Okuplja sve zainteresovane koji se bore protiv mržnje i svakog oblika šovinizma.

Dušanov rad možete pratiti klikom OVDJE i tako pratiti njegovu fejsbuk stranicu.

Pokret "Narodni front" možete pratiti klikom OVDJE.

Zapratite i podržite Dušanove ideje i zamisli. Svijetla tačka svakako može biti ovo ali složićete se da Dušan baš i ne može sve postići sam, potrebna mu je pomoć NAS.

Za više informacija o Dušanu i njegovim idejama možete pogledati i njegov intervju koji je nedavno dao za našu fb stranicu.

VIDEO:








(Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka)
PREDSJEDNIK "PNF" DUŠAN MILENKOVIĆ: Iza nereda stoje NATO i EU uz pomoć domaćih naciošovinista. Moramo podržati Makedonce u nedjeljivosti! PREDSJEDNIK "PNF" DUŠAN MILENKOVIĆ: Iza nereda stoje NATO i EU uz pomoć domaćih naciošovinista. Moramo podržati Makedonce u nedjeljivosti! Reviewed by Jovo on 01:28 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.