Fejsbuk SFRJ analiza: S kim su Srbi, Hrvati i Bošnjaci najviše prijatelji na fejsbuku? Evo s kim...



Prema interaktivnoj grafici sa sajta www.facebookstories.com, građani Srbije koji imaju profile na Fejsbuku najviše zahteva za prijateljstvo (friend request) šalju u zemlje iz okruženja. Osim očekivanih Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, na visokom mestu našla se i susedna Albanija.

To nije sve, jer prema ovom sajtu, Srbija se nalazi među prvih pet najpopularnijih u gotovo 10 evropskih država po broju upućenih zahteva za prijateljstvo. Ako brojnim iseljenicima mogu da se objasne mnogi zahtevi za prijateljstvo iz Nemačke, Austrije i Švajcarske, kao i iz susedne Mađarske i Bugarske, najveće iznenađenje predstavljaju Češka i Švedska, pa čak i Kneževina Monako!

U Srbiji profile na Fejsbuku ima čak 46 odsto stanovništva, kao i 82 odsto ljudi koji imaju internet. Sa 3,4 miliona profila, Srbija je među prvih pet zemalja na svetu prema zastupljenosti korišćenja Fejsbuka.
Ko koga najviše "frenduje"

Hrvatska:

    Bosna i Hercegovina
    Srbija
    Slovenija
    Crna Gora
    Austrija

Bosna i Hercegovina:


    Srbija
    Hrvatska
    Austrija
    Crna Gora
    Slovenija

Slovenija:

    Bosna i Hercegovina
    Hrvatska
    Srbija
    Makedonija
    Austrija


(blic.rs)
Fejsbuk SFRJ analiza: S kim su Srbi, Hrvati i Bošnjaci najviše prijatelji na fejsbuku? Evo s kim... Fejsbuk SFRJ analiza: S kim su Srbi, Hrvati i Bošnjaci najviše prijatelji na fejsbuku? Evo s kim... Reviewed by Jovo on 13:11 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.