Kako Beograđani zavode Hrvatice: Nose im kaput, pale cigarete i navijaju za...



- Sviđaju nam se cajke i vaši kul dečki. U kafani mi je jedan prišao i upalio cigaretu, a drugi mi je pridržao kaput. Kod nas bi te pre šutnuli - smeje se Antonija iz Zadra koja se zajedno sa čak 800 mladih Hrvata ludo provela tokom jednog vikenda u Beogradu.

Saobraćajnica od Slavije do Trga republike u subotu je bila prava ulica otvorenog srca. Kolovoz je pretvoren u pešačku zonu gde su na tezgama brojne kompanije častile prolaznike. Među mnogim poklonima našao se i najveći dar Beograda - na stotine devojaka i mladića iz Hrvatske bezbrižno je i razdragano šetalo baš tom Ulicom kralja Milana. Bila je to ljubav na prvi pogled.


- Planiramo ovo putovanje već godinama i sada kada smo završili fakultete odlučili smo da napokon dođemo. Žao nam je što nismo ranije. Bili smo u Skadarliji i super smo se proveli uz tamburaše. Naručili smo mešano meso. Hrana je izvrsna i jeftina, a ljudi ljubazni - ističe Antonijin drug Dejan iz Rijeke.

Na stotine Hrvatica u gradu nisu mogle da prođu ispod radara šarmantnih Beograđana.
- Meni je jedan dečko prišao i rekao da navija za Hajduk iz Splita iako živi u Beogradu. A ja sam mu odgovorila: Ali, Dinamo će opet biti prvak - razvukla je osmeh simpatična Zagrepčanka Marija Volarević.

Želja za dolaskom u Beograd savladala je i najmanji roditeljski strah.
Očekivali smo da govorite stalno “bre”.





- Kad smo došle mislile smo da ćemo čuti samo “bre” u Beogradu pa smo se začudile što nigde niko u gradu ne govori tako - iskrena je grupa devojaka iz Rijeke.

- A kaj da nam kažu kad i tako slušamo cajke doma. Mislim volimo mi i naš i vaš pop, ali uz cajke je najbolji provod - iskrena je Marija.

Beograd je definitivno poznat po noćnom životu, ali zato je svetlost dana otkrila sve njegove manjkavosti.

- Očekivala sam da su čistije ulice. Lep je centar, ali okolica šteka. Nigde nisam mogla da nađem kantu da bacim žvaku. Postavite ih na svakih 200-300 metara - predlaže Sisčanka Mateja Senjak (23) koja je čula da joj je “prezime kao brdo u Beogradu na kojem žive bogataši”.

Sudeći verovatno po imenu grada mnoge je neprijatno iznenadio izgled trotoara.

Nema dileme ni kad je reč o muzičkim željama mladih Hrvatica.

- Obavezno naručujemo “Kukavicu”, “Nevaljalu” i “Kad bi bio ranjen” od Cece. Ja znam sve o njoj i njenoj deci. Po Veljkovim slikama na instaću tačno znam da li je i dalje sa nekom devojkom. Nije više s Mašom - naglašava Marina, student mašinstva iz Karlovca.

(24sata.rs)
Kako Beograđani zavode Hrvatice: Nose im kaput, pale cigarete i navijaju za... Kako Beograđani zavode Hrvatice: Nose im kaput, pale cigarete i navijaju za... Reviewed by Jovo on 02:50 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.