Djeca iz Jajca uspjela: Neće biti podjela, odluka o novoj školi u Jajcu neće biti sprovedena!



Malo ko je vjerovao u njih. Čak i oni najbliži govorili su im:čemu to, čemu da se izlažete, ali oni su uspjeli.

Naime, odluka o izgradnji škole koja će raditi po bosanskom planu i programu u Jajcu neće biti sprovedena, dok bi od naredne školske godine u svim školama na području Srednjobosanskog kantona (SBK) trebalo da bude uređeno pitanje nacionalne grupe predmeta i preambula koje se odnosi na grb u svjedočanstvima, potvrđeno je iz Ministarstva obrazovanje SB kantona.

Ovo faktički znači da su djeca uspjela i da su dokazali kako se treba boriti za svoju stvar. Nisu htjeli podjele, imali su podršku medija i predstavnika međunarodnih institucija i njihova borba je uspjela.

I ministarka obrazovana Katica Čerkez potvrdila je za Nezavisne novine kako ona ima informaciju da će Odluka o novoj školi biti obustavljena.

Podsjetimo da je BUKA u više navrata razgovarala sa djecom iz Jajca koji su bili protiv osnivanja škole koja bi ih podijelila na Bošnjake i Hrvate, koji su nam čak i najavljivali da će doći do bojkota nastave u školskoj 2016/2017 godini, ukoliko se sprovede Odluka Skupštine SBK o novoj školi.

Danas ne kriju svoje zadovoljstvo, kažu da se borba isplatila

Učenik Ivica Jukanović rekao je za BUKU kako kod njih vlada veliko veselje.

"Kako kod mene tako i kod mog tima je velika radost, ali i kod naših sugradjana" kaže on.

Njegovi utisci od čitave priče jeste da su uspjeli, da s enisu bezveze borili i da svi ali baš svi trebaju da s ebore da bi postigli uspjeh.

I učenik Tarik Šehić potvrdio nam je da će Odluka o školi biti obustavljena.

Ova djeca svima su nam pokayala lekciju iz gradjanskog bunta, bravo djeco naša!


(6yka.com)
Djeca iz Jajca uspjela: Neće biti podjela, odluka o novoj školi u Jajcu neće biti sprovedena! Djeca iz Jajca uspjela: Neće biti podjela, odluka o novoj školi u Jajcu neće biti sprovedena! Reviewed by Jovo on 00:09 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.