FOTOGRAFIJA KOJA DOMINIRA REGIONOM Evo o čemu se raspravlja na društvenim mrežama



Košarkaške reprezentacije Srbije i Hrvatske nadmetale su se za prolazak u polufinale olimpijskog turnira, a na kraju Srbija je izašla kao pobjednik i slavila rezultatom 86:83.

Dramatična utakmica, sa pregršt lijepih poteza - ali ipak obojena nacionalističkim komentarima sa obje strane. U očima mnogih građana Srbije ova pobjeda je dvostruko veća jer je baš protiv susjeda, dok se po hrvatskim društvenim mrežama i medijima šire komentari da poraz boli mnogo više jer je baš od Srbije.

Ubrzo su krenuli da se vode pravi mini-ratovi u sekcijama komentara na portalima i društvenim mrežama. Puni "municije" u vidu mržnje, uvreda, psovki. Najgori predstavnici obje strane postarali su se da se njihov glas čuje.

Koliko su tačno ovakvi statovi besmisleni možda je najbolje objasnio australijski komentator sinoć.

"Svi imaju ista imena, ali nemojte to ni slučajno da im kažete", rekao je on kroz šalu, misleći baš na Bogdanovića i Bogdanovića. I nije bio jedini koji je bio zbunjen.


(avaz.ba)
FOTOGRAFIJA KOJA DOMINIRA REGIONOM Evo o čemu se raspravlja na društvenim mrežama FOTOGRAFIJA KOJA DOMINIRA REGIONOM Evo o čemu se raspravlja na društvenim mrežama Reviewed by Jovo on 08:12 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.